Beste Combi Campers,

Deze zomer werd het tijd voor wat extra ruimte. Na geruime tijd zoeken waren wij er uit: op de dissel gaat een niet al te grote, doch stoere, aluminium Alutec D91 box (foto 1) gemonteerd worden. Besteld bij Conrad voor €165,00 waarbij de verzending in de standaard verpakking ons bij aflevering al een gedeukt exemplaar opleverde. Maar goed, er zullen wel meer deuken in komen…

De volgende zoektocht was een elegante manier van montage op de V-dissel van onze Valley uit 2012, dit zonder hierbij gaten in de dissel te boren.

Uiteindelijk is gekozen voor een betonplex bodemplaat die met behulp van een bandschuurmachine op maat is gemaakt van de sparing aan de onderzijde van de box (foto 2). De randen van de bodemplaat zijn later voorzien van een laagje beits tegen het inwateren.

De bevestiging tussen de box en de bodemplaat vindt rondom de box plaats met rvs parkers. Hierbij is zowel de aluminium bodemrand als het kopse hout voorgeboord (foto 3).

De box met bodemplaat is tijdelijk op de dissel geplaatst om de contouren van de dissel aan de onderzijde van de bodemplaat af te tekenen en waarna de gaten voor de bevestigingsbouten zijn geboord (foto 4). Let op dat de box een stukje van de wagenbak af staat, anders gaat de deksel niet open.

Voor het vastklemmen van de bodemplaat op de C-profielen van de dissel is gebruik gemaakt van twee aluminium U-profielen waarbij aan één zijde 3 mm af is gefreesd (de dikte van het C- profiel van de dissel). Het toeval wil dat op mijn werk een freesbank staat, maar een metaalbewerkingsbedrijf draait hier zijn hand niet voor om (kwartiertje werk). Het hoogte verschil zou ook met een vulstripje kunnen worden opgelost.

De U-profielen zijn bij de montage van de box met verzonken rvs boutjes van 5 mm tegen de bodemplaat getrokken waarbij het korte been achter het dissel profiel haakt (foto 5 en 6). Tussen de bodemplaat en de dissel profielen is een strook rubber vijverfolie opgenomen (gratis reststukje bij het lokale tuincentrum).

Al met al een geslaagde klus.

Met hartelijke groeten en “Easy Going”.

 

Quirijn (april 2015)

 

Wat zou ik een volgende maal anders doen?

Voor het aantrekken van de U-profielen rvs slotbouten gebruiken en deze door de bodem van de box en de betonplex plaat heen boren.

 

Foto 1: D91 box van Alutec.

 

Foto 2: Betonplex bodemplaat.

 

Foto 3: Bevestiging bodemplaat en de box.

 

Foto 4: Afgetekende contouren en rvs bouten.

 

Foto 5: Gemonteerd U-profiel.

 

Foto 6: Gemonteerd U-profiel (detail).