Stap 1: Ga naar de Gamma en koop wat je nodig hebt. Buis van 2 meter, een einddop en een ontstopstuk, een setje ophangbeugels en twee verzinkte strips om de beugels vast te maken aan het chassis.

Stap 2: Maak aan bijde kanten van de wagen de verzinkte strips vast. Eén gat zit er al het ander moet je zelf boren. Bevestig de strips zo dat het aan de onderkant voldoende uitsteekt om de ophangbeugels aan vast te maken. (Gebruik zelfborgende moeren, die trillen niet los.)

Stap 3: Maak de buis op maat en lijm het geheel in elkaar. Houdt er rekening mee dat het ontstopstuk ook lengte heeft. Zorg ervoor dat de buis niet buiten de wagen uitsteekt!

Stap 4: Bevestig de beugels om de buis en maak deze aan beide kanten vast aan de srtrips/plaatjes die je aan het chassis hebt geschroefd!
Op de foto is goed te zien dat het kunststofblokje dat bij de beugels geleverd wordt niet is gebruikt!)

Klaar!

Tip: Stop de stokken die je in de buis wilt doen gewoon in de standaardstokkenzak. Je rolt deze op en het geheel past perfect in de buis! Met het touwtje aan de sluitzijde van de zak, kan je het geheel er weer makkelijk uit de pvc-buis trekken!

Aanvulling: (4 augustus 2008)

Gebruik geen PVC beugels om de stokkenbuis onder een CombiCamp te bevestigen! Logisch, achteraf gezien, maar goed. Bij deze dan de goede oplossing; stalen pijpbeugels.

Stalen beugels kosten rond , schrik niet € 1,00/1,50 per stuk.
De beugels zijn bij iedere leverancier van (sanitair) installatiemateriaal te krijgen. Ik heb mijn beugels gekochts bij Warmsteservice; een bedrijf met veel filialen.