Beste Combi Campers,

Alweer twee zomers zijn wij met onze Combi Camp Valley op pad geweest en aan de voormiddag van een nieuw kampeerseizoen werd door ons een kleine aanpassing aan de luifel gemaakt die wij willen delen.

Onze aanpassing betreft een los inzetbaar zeil omdat wij in de zomer het dikke pakket van de voortent thuis laten en toch soms behoefte hebben een beetje luwte, schaduw of privacy.

Bij Esvo in Volendam werd een stuk ongebleekt Ten Kate katoen aangeschaft (250 cm, 310 grams, 205 cm KS-202 ecru, circa €40,--) waaruit een zeil van 225 x 180 cm zou worden vervaardigd. Helaas dacht onze naaimachine hier iets anders over. Uiteindelijk zijn de zomen zelf afgespeld, heeft de lokale chinees de handel gestikt op een industriële machine en hebben wij zelf de zeilogen (Prym 14 mm, circa €10,--) ingeslagen. Voor het maken van de gaten in vier lagen doek op de hoeken moest overigens eerst een holle doorslag worden gedraaid. Achteraf was het waarschijnlijk handiger geweest om het zeil direct op maat te laten vervaardigen bij Esvo. De ogen in de lange zijde zitten overigens op 90 cm vanuit de rand, de ogen in de korte zijde zitten in het midden.

Het zeil kan met behulp van korte tentspanners (18 cm, De Wit) aan het buizenframe worden bevestigd en kan aan onderzijde, met behulp van lange tentspanner (23 cm, De Wit) en vier haringen, worden vastgezet. Doordat het zeil symmetrisch is past het aan beide zijden van de luifel.

Het zeil is ondertussen verschillende malen uitgeprobeerd en bevalt ons uitstekend. De onderstaande foto's geven een indruk van het geheel.

Met hartelijke groeten en veel plezierige vakanties met de Combi Camp.

 

Quirijn (juni 2014)

Foto 1: Binnenzijde van het zeil.

Foto 2: Buitenzijde van het zeil.