Omdat de kinderen groter worden, maar toch nog niet groot genoeg voor een eigen tentje, hebben we onlangs een achtertent aangeschaft. Geniaal!
We schrokken wel een beetje van de prijzen van de bijbehorende slaapcabine en het dan onmisbare wagenschort, vandaar dat we een creatieve en véél goedkopere oplossing hebben gezocht en gevonden;
een 1-persoons pop-up tentje van de Decathlon (€ 27,=)! Deze heeft precies de goede maat (120 x 210) om netjes in de achtertent te passen, is dubbeldaks dus warm genoeg, en zo heeft het dametje toch haar eigen tentje maar nog wel lekker knus bij ons in de vouwwagen. Opgezet in 1 minuut, dat ga je met een CC-slaapcabine niet redden dunkt me. Foto volgt binnenkort.
Uiteraard wilde kleine broer ook een eigen tentje; dat werd een speeltentje van 120x120, dat perfect past in de gastencabine maar als we kort ergens staan ook een plekje vindt op de deksel, slaapmatje van 120x60 met een kinderslaapzak erin en klaar is Kees.
Tegen het op de grond rollen van de kids hebben we ook een perfecte oplossing; om de zelfopblaasbare matjes gaat een badstof hoes, en vervolgens wordt het matje in de slaapzak geschoven. (gewoon dekenmodel slaapzakken zijn meestal 75-80 cm breed en de matjes maar 60, dus dat past goed. Geen gekraak meer van het grondzeil bij het omdraaien, ze liggen lekker warm en rollen niet op de grond.
Qua `bouwen` is het allemaal goed te doen; in een halfuurtje zitten we aan het koude biertje en staat de Country, incl. gastencabine, voortent én achtertent. Dat doen ze ons met een caravan niet na!
 
gr. Tim Ronde