Afgelopen zomer zijn wij voor het eerst met onze nieuwe Combi Camp Valley (zonder keuken) op pad geweest. Na het doorspitten van het forum heb ik een aantal aanpassingen zoals de drooglijnen aan de achterzijden (perfecte oplossing) gerealiseerd. Op basis van onze eigen ervaring heb ik hier nog de volgende aanpassingen aan toegevoegd.
 
Bij het uitklappen van de tent schuurt het imperiaal over de grond waarbij deze op een ruw oppervlak stagneert en beschadigt. In plaats van het monteren van rollen heb ik twee strips van 18 mm betonplex gezaagd (55 mm breed en 500 mm lang). Door deze bij het uitklappen op de grond te leggen glijdt het imperiaal zonder haperingen op zijn plaats (foto 1). Een aantal extra strips met een lengte van 150 mm gebruik ik om het imperiaal te ondersteunen bij ongelijk terrein.
 
aanp1.jpg
Foto 1: Strip betonplex (eerste versie, iets te kort)
 
Regenwater loopt aan de slaaptentzijde van het dak via de montage punten voor de extra scheerlijnen en drupt dan op de rand van de bak (drup, drup, drup). Door een loos stukje scheerlijn te monteren wordt het irritante druppen voorkomen (foto 2).
 
aanp2.jpg
Foto 2: Druiplijntje
 
Waar laat ik mijn theedoek? Omdat de bak van de Combi Camp van staal is bracht “www.supermagnete.nl” uitkomst. Met een Neodymium potmagneet (CSN-32) en een ladeknopje van de bouwmarkt zijn theedoek, vuilzak ect. eenvoudig vast te zetten (foto 3). Dergelijke magneten bieden overigens legio andere bevestigingsmogelijkheden voor een Combi Camp.
 
aanp3.jpg
 Foto 3: Magneetbevestiging
 
Voor het opbergen van de losse bagage zijn afsluitbare boxen een ideale oplossing. Na enig zoekwerk ben ik bij de Really Useful Box van 9 liter (Staples) uitgekomen (foto 4). Deze passen precies onder het verhoogde bed en zijn volledig afsluitbaar.
 
aanp4.jpg
Foto 4: Bergboxen
 
In het voor- en najaar kan het soms minder warm zijn. Met dit in het achterhoofd heeft mijn vriendin een dubbel dak in elkaar gezet van dun tentdoek (Esvo) voor de wagentent. De eerste resultaten lijken positief, echter de stahoogte in de wagentent neemt natuurlijk wel af.
 
Met kamperen is het altijd weer de vraag, waar laat ik mijn waardevolle spullen en de autosleutels? Hiervoor heb ik een klein sleutelkluisje met cijfersluiting (Masterlock) aan de bodemplaat gemonteerd. Helaas past hier geen paspoort in.
 
Dit waren de aanpassing die ik aan de lijst heb kunnen toevoegen.
 
Met hartelijke groeten en veel plezierige vakanties met de Combi Camp.
 
Quirijn (januari 2013)