Keukensteunen ingescheurd CC venetia 2006

Dit jaar (2015) heeft de keukensteun het ook bij ons begeven. Na 1300 Km naar Croatie zag ik de keuken omhoog komen zonder dat mijn zoon die de pootjes aan het uitdraaien was er moeite voor deed. Direct stop roepen en zag bij inspectie toen dat er behoorlijk speling in de keuken zat. Wijselijk niets gezegd aan de familie en er nogmaals 350 Km afgelegd in croatie. Naderhand zijn we naar Mayrhofen Oostenrijk gereden en aansluitend naar huis. Toen we thuis waren hing de keuken behoorlijk scheef achter de wagen en zat er een grote scheur op de plek waar de lasnaad zit.  (dat was 2.000 Km verder ) 

Direct de beugels onder de wagen gehaald en door de buur laten verstevigen middels wat laswerk en stalen strippen. De opening in de wagen wat vergroot zodat de dikkere steunen passen en de steunen opnieuw gemonteerd. Het zal nu wel weer goed gaan. Elders op de site kunt u lezen hoe leden de beugels hebben vervangen door orginele zware 50mm exemplaren of hoe een lid van een U ijzer een koker heeft laten lassen op de beugels zwaarder te maken. Deze problemen komen allleen voor bij de Combicamp van voor 2008 daarna zijn er standaard zwaardere beugels onder de keuken gemonteerd. bij twijfel kunt u de steun even opmeten de zwaardere stenen zijn 50mm de voorgaande 40mm.

Ik schrijf deze ervaring omdat ik niet had verwacht dat het scheuren van de steun ons nog zou overkomen omdat we al zolang met de wagen op pad zijn geweest. Normaal zeker 3 keer per jaar waarvan 1 maal altijd voorbij de 1.300 Km weg.