We hebben eind 2009 onze CCC(2006) in Engeland gekocht.Dit voorjaar de meeste aanpassingen die op de site staan doorgevoerd.Ook hebben we een aantal wijzigingen gedaan die ik nog niet op de site gezien heb die ik graag wil delen:

     De voorklep van de keuken is lastig te openen omdat je aan beide zijden moet ontgrendelen. Ik heb het nu zo gemaakt dat de voorklep ook met het slotje van de bovenklep met één hand te ontgrendelen is (zie foto's). Dit is eenvoudig te doen door een aluminium plaatje van 25mm bij 75 mm (dikte 2mm)te maken. In het midden van het plaatje boor je een gat (m6) waardoor de bout waarmee de haak van het slotje geborgd is komt. Verder moeten er twee gaten in het midden van het plaatje op 15mm van hart (m6) geboord worden waar de trekdraden door komen. De haak van het slotje moet losgemaakt worden door de m6 bout los te draaien. Nu kan het gemaakte plaatje op de haak vastgemaakt worden. Monteer het plaatje op de haak met een parker (3mm) zodat het plaatje parallel loopt met de haak. Hierdoor kan de haak nog door het oog van de bovenklep. Door het plaatje op deze manier te monteren moet eerst de bovenklep ontgrendelt en open geklapt worden (het slotje kan niet verder gedraaid worden doordat het oog van de bovenklep tegen het plaatje aankomt) voordat je de voorklep kan ontgrendelen. De haak met het plaatje kan weer op het slotje gemonteerd worden mbv de m6 bout. Ik heb twee wieltjes uit de bouwmarkt gebruikt als katrol voor de trekdraden. Deze wieltjes moeten met twee parkers (3mm) op de rand van de klep gemonteerd worden zodat de trekdraad recht omhoog aan de grendel trekt. Als trekdraad heb ik staaldraad gebruikt (eerst een waslijn maar deze had te veel rek). De staaldraad is aan de grendelpin gemonteerd mbv het binnenste van een grote kroonsteen(5mm).

Om de deksels makkelijk op te kunnen ruimen hebben we een stevig elastiek in de binnenkant van de voorklep gemonteerd. Hiervoor heb ik drie beugeltjes gemonteerd. De twee beugeltjes aan de zijkant zijn mbv een 5mm popnagel aan het kokerprofiel van de voorklep bevestigd. In het midden heb ik ook een beugel bevestigd. Deze beugel is eerst op een plaatje gemonteerd. Het plaatje is met montagekit op de voorklep gelijmd. Om de klep te beschermen hebben we antislip (campingshop) mbv van bisontix op de klep gelijmd.

Groet,

Paul van der Stigchel