Wij hadden drie redenen om de waterafvoer van de keuken anders te gaan monteren.

  1. De slang zat soms in de weg
  2. Het emmertje onder de afvoer staat op een onhandige positie. Je moet als het ware 'van binnen uit' het emmertje pakken.
  3. Als het 'tochtschort' onder de keuken is gemonteerd staat het emmertje er achter, waardoor het lastig te pakken is.

De afvoer aan de linker kant ergens in de buurt van het wiel laten uitkomen leek de meest indeale plek. Met wat passen en meten bleek het mogelijk. Doordat de afvoer achter het keukenblok uitgaat kan het afvoerbuisje over de stokkenbuis heen, waardoor de keukenafvoer niet het laagste punt wordt!

Benodigdheden:

  1. 2 meter PVC buis 32 mm
  2. 1 hoek 90 graden
  3. 2 hoeken 45 graden
  4. PVC lijm
  5. 2 montagebeugels voor 32 mm buis
  6. tiewrap
Montage keukenafvoer achter de keuken
1 Demonteer de de originele afvoer. Draai van bovenaf de kruiskopschroef helemaal los. De afvoer kan dan naar beneden toe verwijderd worden. Let op beschadig de rubber afdichtring niet! (En raak het schroefje niet kwijt!)  
2 Boor een gat vlak boven de gasdoorvoer dat zo groot is dat het 90 graden kniestukje er exaxt doorheen kan. Dit kan uitstekend met een 'blikdoorn' waarmee je in één keer het gas passen kan maken. Een ring van 4 mm gaatjes boven en verovlgens het gat rondslijpen gaat ook erg makkelijk) Let wel op de gasleiding niet te beschadigen.  
3 Zaag een stukje buis af dat zo lang is dat het in het kniestukje past en over de originele sifon geschoven kan worden. (Dit sluit bij mij zonder verdere maatregelen waterdicht af! Zonodig kan rubbertape gebruikt worden om de originele afvoer wat op te dikken voor deze in de 32 mm buis geschoven wordt!)  
4

Monteer het geheel zonder forceren.

nota bene: de loshangende draadjes moet ik nog netjes wegwerken. Ook de gasleiding moet weer in de bevestiging geklikt worden.

5 Zaag een stuk buis af van een zodanige lengte dat deze diagonaal bij de uitdraaisteun links uitkomt. (Liever iets te lang dan te kort)
6

Maak met de twee 45 graden knietjes en een klein stukje buis een bocht die uiteindelijk een 90 graden bocht vormt waarvan het laatste deel ongeveer in de lengte richting van het chassis loopt, onder de langsbalk, of vlak tegen de bagagebak aan.

Deze foto is gemaakt terwijl je onder tegen de keuken aankjkt, onder de koelkast.

7

Zaag een stukje buis af zo dat de afvoer op de gewenste plek uitkomt.

Ik heb er voor gekozen om de afvoer min of meer achter het linkerwiel te laten uitkomen. Als dat wenselijk of nodig as kan een emmertje er op gevoel onder gezet worden!

De buis is tijdelijk bevestigd met twee tiewarps aan de hoekijzers waarop de plankjes liggen die ik zonodig gebruk om wagen of deksel te ondersteunen. De afvoer kan net zo makkelijk met een metalen bandje aan het chassis worden vastgemaakt!

8

Monteer tot slot nog een hoek van 90 graden aan de afvoer, zo nodig met een klein stukje slang. Deze laatste bocht en het stukje slang zijn nodig om te zorgen dat de rijwind niet bij de buis naar binnen waait!

De bocht en de slang had de hond zo aangeknaagd dat ik er geen foto van durfde te maken. Leuk zo'n puberende leen beagle als je aan het klussen bent!

 

9