Beste Combi Campers,

Na veel klooien met een verlengsnoer om spanning onder de luifel te krijgen van onze Combi Camp Valley werd het tijd voor een serieuze wandcontactdoos. De plaats waar deze zou moeten komen was snel gekozen. Op de achterste chassisbalk tussen de nummerplaat en het rechter achterlicht.

Om het geheel thuis montage gereed te kunnen maken en een nachtelijke bekeuring van een vervelende gendarme voor te zijn (de wandcontactdoos blokkeert namelijk gedeeltelijk de nummerplaatverlichting) werd gekozen voor een magneetbevestiging met vier potmagneetjes van 20 mm (CSN-ES-20 met een los rubberen kapje van Supermagnete.nl, circa 12 euro). De wandcontactdoos (Praxis, circa 4 euro) heeft op elke hoek een gaatje zitten waarop de magneten kunnen worden gemonteerd met een verzonken RVS boutje van 4 mm.

De gebruikte kabel is van het voormalige verlengsnoer welke met bindbandjes aan het chassis is vastgezet. Onder de wagen, nabij de dissel, ligt normaal de haspel waar de reeds bestaande wandcontactdoos in de wagenbak zelf en de nieuwe wandcontactdoos op de achterzijde van de wagen kan worden ingeplugd.

Doordat de kabel een rechte stekker heeft en is geleid door een RVS M8 hijsoog met draadeind (Hornbach, circa 3 euro) kan de stekker worden opgetrokken met een knoop waardoor deze tijdens het rijden niet over de grond sleept.

De Combi Camp contactdoos is ondertussen verschillende malen uitgeprobeerd en bevalt ons uitstekend. De onderstaande foto's geven een indruk van het geheel.

Met hartelijke groeten en veel plezierige vakanties met de Combi Camp.

 

Quirijn (augustus 2014)