Rond april 2008 is onder onze auto een 13 polige WEST aansluiting gemonteerd.

Dit voorjaar bleek de verlichting van de vouwwagen niet altijd perfect de werken. De rechter richtingaanwijzer deed het af en toe niet en één van de achterlichten haperde soms ook. Toen een weekje later de koelkast uitviel werd het tijd om op onderzoek uit te gaan.

Alle lampjes van de vouwwagen bleken in orde. Ook naar de koelkast kwam keurig 12Volt.

Bij belasting bleek er echter maar een 10tal miliamperes beschikbaar te zijn. Alle aansluitingen en zekeringen van de auto gecontroleerd, ook daar geen probleem.

Als laatste redmiddel de westaansluitng gedemonteerd en zie hier het resultaat: compleet geoxideerd en vol met uitgedroogde pekel.

Wat was er gebeurd, de stekkerdoos was aan de achterzijde niet geheel 100% spatwaterdicht. Pekel was in de doos gelopen en langzaam begon het koper te oxideren.

Een nieuwe aansluiting gemonteerd en alles is weer 100% in orde.

Tip: kijk voor de winter en in het voorjaar de aansluiting na of deze aan de achterzijde nog goed waterdicht is. Bij twijfel demonteren. De onderdelen handelaar herkende het probleem en suggereerde een enorme klodder vaseline aan de achterkant in de aansluiting te smeren. Ik heb een spuitbus 'wit vet' gebruikt en het geheel lekker waterafstotend gemaakt!