Aart Kok Adventure BV koopt Combi-Camp van Scancamp AS

Aart Kok Adventure koopt het merk en de rechten, neemt de financiering van de productie over en gaat de verkoop en marketing wereldwijd op zich nemen, alsmede de productie van de tenten. Door deze overname kan de productie bij Scancamp in Denemarken gecontinueerd worden en is het voorbestaan van het merk veilig gesteld.

Combi-Camp is al meer dan 45 jaar uniek in zijn soort met het vernuftige systeem van bagagedrager en vast deksel. De samenwerking van Aart Kok met Combi-Camp dateert al van 1989, toen Aart Kok het dealerschap van Combi-Camp in Haarlem bemachtigde. In 1995 kwam daar het importeurschap bij en startte een intensieve samenwerking op het gebied van productontwikkeling met een leidende positie op de Nederlandse markt als gevolg.

Er breekt voor Combi-Camp een nieuw tijdperk aan nu het in handen komt van een bedrijf dat verstand heeft van productontwikkeling. Het Combi-Camp gevoel van weleer: eigenzinnig, onafhankelijk en snel moet terug komen. Een leidende positie op de thuismarkt Denemarken is een van de doelstellingen die zijn uitgezet om groei te realiseren.

De komende jaren zal een flinke impuls gegeven worden aan vernieuwing, uitstraling, design en kwaliteit. Uitgangspunt is daarbij het Deens design dat verankerd ligt in de historie van het merk. Die roots moeten duidelijker naar voren komen dan nu het geval is. Combi-Camp zal een high tech kampeermiddel worden met innovatieve eigenschappen die o.a. samen met Ten Cate outdoor fabrics ontwikkeld zullen worden.

Naast de ontwikkeling van producten zal de relatie met de dealers, die toch de peilers onder een merk zijn, worden vormgegeven naar het model dat Aart Kok in Nederland hanteert. Verwacht wordt van de dealer dat hij het merk met solidariteit, passie en energie verkoopt. Continue ondersteuning, terugkoppeling, flexibiliteit en open communicatie staan daar tegenover.

De feeststemming zit er goed in bij beide partijen. Christian Rasmussen, eigenaar Scancamp, zegt: “Door deze samenwerking kunnen we bij Scancamp doen waar we goed in zijn: het produceren van kwalitatief hoogwaardige wagens. Aart Kok is net zo sterk in de productie van tenten, in product ontwikkeling en sales”. Aart Kok: “Mijn verlangen om van Combi-Camp een sterk merk te maken gaat ver. De band met het merk ontstond al toen ik 12 was en in de vakantie bij de plaatselijke Combi-Camp dealer werkte”.

www.aartkok.nl

Login